Tuesday, October 19, 2010

Siri Expedisi: Gunung Angsi


Masa: 16-17 Oktober 2010
Lokasi: Ulu Bendul, Negeri Sembilan


Waaaahhh..dah lame rasanya aku tak jenguk blog ni. Padahal baru 3 hari je pun haha.  

Hal sebenarnya hujung minggu lepas aku join expedisi mendaki Gunung Angsi di Negeri Sembilan. Plan pun 2@3 hari sbelom  tu je dan nak lagi gempak kitorang konvoi motor je dari Shah Alam ke Kuala Pilah, memang memenatkan. Bayangkan dah letih mendaki kena plak bawak motor lagi 2 jam, huhhhh. Tapi sebab sukakan cabaran, kami redah je.

Kami sampai di Hutan Rekreasi Ulu Bendul dalam pukul 5 petang 16hb, dan berkhemah kat situ je. Pagi besoknya barulah kami mula mendaki. Disebabkan ini first time aku ke Angsi, so sangat teruja untuk menawan puncak.

Kami ambik masa dalam 3 jam untuk ke puncak. Turun balik plak dalam 1 jam setengah. So tak nak cerita banyak, layan je gambar2 yang kami snap masa kat sana. 

Memang Best!




  






















15 comments:

CinderLaLa said...

meh try gunung2 yg ada kat Borneo lak...such as gunung Kinabalu... ngeee....

Al said...

ngeh ngeh

yg dekat2 je dlu
yg jauh2 tu amik masa sket hehe

Dark Half said...

whoaa...jeless aku
regular aktiviti ke bro?

Al said...

haha

xde la regular sgt pun
skali skala je
wat bila ade klapangan

fadhli said...

dah berapa banyak bukit/gunung yg ali dah daki ye?

Al said...

Humm....ntah

xde la byk mna pun
yg pasti x smp 10 pun lg
lgpun br je stat 2, 3 taun lps

tp mnt tu mmg ade dlm diri
mnt sbb byk benda dpt xplore kt tmpt2 camni
hehe

Bungakopi said...

suka tgok org pnjat gunung...xpenah lg merasa. :(

cek chun said...

meriahnyer korang bergambaq yer :P

Al said...

@ Bungakopi

klo da suka tgk tu
msti nk mrasa jgk kan
dan klo da kna dgn ati, mmg bes xtvt camni

nak join bole je..


@cek chun

byk tmpt, byk pemandangan, bykla gambar
hehe

p[A]n[A]d[O]L said...

bestnye..
da lama x buat aktvt cmnie.
jeles pula..ohoho

Small Hiker said...

Angsi via Ulu Bendol agak memenatkan. Kali terakhir saya ke sana dengan group lebih dari 20 orang, ambik masa 8 jam. Gunung mana pulak lepas ni?

Al said...

@ miss panadol

nk join ke?? hehe
tp sne lg bes, ade gng kinabalu..


@ small hiker

Wowwww 8 jam?
ni konfem rmai yg first timer kan..
tp laluan tu mmg penat pun..

Mgkn lps ni nk try via bukit putus plak, tp xtau lg bl

Stkt ni xde plan lg
sbb rmai member tgh ready utk final exam
mybe lps exam nnt kot..

Shifu67 said...

rukah gunung sokmo demo ni

Cik Anis said...

saye dh sehat!!

cecece...ulu bendul...ok la tpt die..agak keras..xde pape jadi ke?dulu duk kmns..penah g skali..tp daki gunung tu,blom..sy stakat men2 air kt bwh tu je..haha..bestnya die g xpdc mcm ni..mcm teringin je..

lalu bukit putus x??gile pening kalau lalu situ,,xnk dh..cukupla setaun...huhu..

Al said...

@ Shifu67

skali skala jah
tiko rasa puah duk sajo

@ Cik Anis

Da sht ek, bole la uplod gmbr trip tu..

ok je g situ, asal niat baek..heheh
nk join roger je..

A'ah ikut bkt putus
naik moto je sbb tu ok kot,xdela smp pning2
mcm rempit lintas sume keta lori ms kt situ..

Related Posts with Thumbnails