Monday, April 22, 2013

Puncak Gunung Tahan!!!



Log edisi malas menulis
 

11 Feb 2013
Jam 0000 - Gerak dari Taman Melati, KL
Jam 0400 - Sampai di masjid Merapoh dan rehat seketika menanti subuh.
Jam 0730 - Selepas breakfast, gerak ke Taman Negara Sg Relau, Merapoh.
Jam 1000 - Setelah siap pemeriksaan barang, mula naik powil ke starting point, Kuala Juram dengan 20 minit masa perjalanan.
Jam 1045 -  Mula treking
Jam 1415 - Sampai di Lata Luis dan rehat seketika.
Jam 1620 - Sampai Kem Kor dan persiapan bermalam di sini.

12 Feb 2013
Jam 0930 - Start gerak dari Kem Kor
Jam 1230 - Sampai Kem Kubang dan lunch, 2.30pm baru gerak balik.
Jam 1830 - Kem Bonsai
Jam 2030 - Tiba di Kem Botak untuk bermalam.

13 Feb 2013
Jam 1100 - Gerak ke puncak
Jam 1140 - Sampai puncak dan bergambar pelbagai lagak dan kereneh, kemudia turun semula.
Jam 1300 - Mula gerak turun dari Kem Botak
Jam 1500 - Sampai Bonsai dan lunch
Jam 2030 - Sampai Kem Kubang, masak diner dan tido

14 Feb 2013
Jam 1030 - Bergerak turun menuju Kem Botak (3 jam perjalanan)
Jam 1400 - Gerak ke Kuala Luis ( 45 minit)
Jam 1445 - Teruskan perjalanan ke Lata Luis (1 jam perjalanan)
Jam 1700 - Setelah menunggu selama1 jam 15 minit kerana air naik, mula teruskan pendakian turun ke Kuala Juram
Jam 1830 - Sampai dengan selamat di Kuala Juram dan menaiki powil yg tersedia menunggu kembali ke pejabat Taman Negara.

Breakfast merapoh
Declare barang @ pejabat taman negara
Kuala Luis

Kem Kor
Bonsai
Bukit Botak
Kem Botak
Puncakkkkk!!!

Sampingan....





4 comments:

Anonymous said...

Best la korang naik gunung pakai baju pejabat. Dulu aku ajak group aku naik pakai kain pelikat ngan kain batik diaorang tak mau. Takut tertanggal kain tersangkut kat pokok kot.

Al said...

haha klu naik pakai kain mmgla leh jd mcm2.kitorg pkai baju ofis ms nk bgambar kat starting point ngn puncak je

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Kostya Shaknov said...

Возбужденные- объявления проститутки Одесса
Молодая, ласковая, люблю делать минет. Живу с подружкой. Im a young girl so tender and kind. I like to make blow job. I live with a beautiful friend Глубокие идеи похожи на те чистые воды, прозрачность которых затемнена их же глубиной.

Related Posts with Thumbnails