Saturday, February 2, 2013

Bukit Saga dan Air Terjunnya



Ke Bukit Saga ni dengan geng baru kenal, join dorang pun sebab nak kenal tempat ni yang belum pernah aku pergi walaupun hanya terletak di Ampang. Selain tu aku ke sini jugak untuk training ke Tahan pada CNY nanti kononnya.Namun yang paling menarik bagi aku untuk ke sini tentulah pakej yang disediakan iaitu air terjun yang kat gambar atas ni.

Kitorang jumpa di rumah seorang member dekat dengan Carrefour Ampang pada pagi Ahad 13 Jan. Sekitar pukul 10 sampai di kaki bukit dan kami mula mendaki sekitar jam 10.30am.


Lebih kurang 10 minit mendaki kami sampai di CP yang terdapat tokong budha dan kat sini ada 2 trek iaitu menghala ke puncak yang terdapat beirut dan satu lagi ke puncak lain.


Kami menghala ke puncak berbeirut yang juga laluan untuk ke air terjun. Lebih kurang setengan jam sahaja masa diambil untuk sampai di puncak dan setelah rehat 30 minit, kami terus ke air terjun pula yang melalui laluan menurun dan setelah 45 minit sampailah kami di air terjun.






Setelah puas mandi dan berborak bagai serta mengisi perut dengan juadah yang dibawa, kami pun mula bergerak pulang pada jam 1.45pm. Perjalanan pulang kami melalui trek lain yang melaui beberapa kem yang dibina penduduk sekitar. Macam meriah jugak tempat dorang buat tu.






Jam 3.15 petang sampailah kami semula di starting point. Sempat juga kami singgah di warung berdekatan Taman Saga untuk makan sebelum kitorang berpecah balik ke tempat masing-masing.

3 comments:

lumut said...

wowww best gileeee..hehe

gadisBunga™ said...

psstt...wew!!! lama gile tak jenguk sini! masih aktif berXPDC nampaknya. :D

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts with Thumbnails