Sunday, December 19, 2010

Siri Expedisi: Gunung Datuk #2


Masa: 13-15 Mac 2009
Lokasi: Rembau, Negeri Sembilan.


Pendakian kali kedua ke Gunung Datuk ini adalah kerana mengikuti kursus yang dianjurkan oleh kelab Eleta di fakulti aku. Perjalanan ke puncak berjalan lancar dengan semua peserta selamat sampai walaupon ade yang memerlukan treatment untuk ke beberapa kali.


Di puncak bersama penasihat kelab, Mr Huzaimy
Bersama bro guide
Bersantai di atas batu di puncak..sangat best
Tahniah kepada saudara Man (tengah) kerana tidak berputus asa mendaki dan akhirnya sampai di puncak walaupon beberapa kali mengalami cramp.

I'm the best...Peace!
BBQ timey!

Gambar last tu masa buat program burung hantu. Setiap peserta dikehendaki menutup mata dan dibawa ke ceruk semak pada tengah-tengah malam. Aku yang bosan sangat main benda ni terus tertido dengan lena.haha


Sumber gambar dari geng Eleta.

14 comments:

2ury said...

Menarik sungguh pemandangan dari atas sana....
Gambar last tu, tertidor ke buat2 tido sbb tak dpt cari jln... hehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Nasib baik cuma tertido dengan lena tidak terpejam selamnya kan?? kekekekek

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
napa tak sms gua..minat mendaki daki ni

My Little Diary said...

salam,
wah... seronoknya dpt panjat gunung.. saya takut nak panjat gunung ni.. hehe stamina tak kuat hehe

tak takut ke tgh2 mlm dok dlm semak... tak jumpa cik ponti ker?? kekeke

Robot | Sakti said...

kuat stamina ni.

keh keh keh

Dark Half said...

jeles btol aku tengok gmba first

- GC - said...

bosan ker takot ni weh?

Al said...

Kan da cakap terang2 tgh bosan kot masa tu
xmain r tkot2 ni
laki beb
haha

Irwan said...

weyh..Al..bila ko datang ni? Apsal tak ajak aku?

Aku daki gunung tu for breakfast tau...

aku boleh naik sampai ke puncak dalam 1 jam...

dan, korang dapat tengok tak tapak kaki yang di katakan tapak kaki hang tuah tu?

Al said...

Kan da tlis terang2 kat atas skali tu
haha main serkap je komen...

xpela, rmh ko dkt,jln kaki je blh smp
x heran la naik tiap2 hari pon
ak ni lain la,jaoh kot

ak igt askar training je yg naik 1 jam..
ko pon mampu ke?haha

tapak kaki tu ade aku letak gmbr dlm entri gunung datuk sblm ni
http://xpdc-ali.blogspot.com/2010/10/expedisi-gunung-datuk.html
da mcm tahyol da ak tgk

beautiful_rose said...

wah....cantiknya view.tak pernah lagi daki gunung nieh.nieh yang buat jiwa berkobar2 nak g daki gunung lama kot tak g mendaki...

Al said...

jom-jom
skrg pon blh..
haha

~* chirpy_chummy *~ said...

ok, nnt ade panjat2 bukit lg mau join!

Al said...

ok
jgn nnt x join dah la ye
hehe

Related Posts with Thumbnails