Sunday, December 5, 2010

Ada Apa Dengan Aku?


Pertama skali maaf kalau benda yang aku nak cite dalam entri ni membosankan sape-sape yang membaca. Tujuan aku tak laen tak bukan sebab nk jawab tag dari blogger yang telah mengetag aku je. Apahal aku jadi mood sedih nih?

Oppps hampir terlupa aku pasal award dari cik anis. Thanks lagi skali sudi bagi kat aku..


Seterusnya aku nak jawab tag dari fatin dan mungkin juga dari Dark Half.

Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts or goals about you. In the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tags you. If I tag you, it's because I want to know you more. 

Tu dia punya rules. Tag yang memerlukan blogger menceritakan 25 perkara random tentang dirinya. Korang layan je lah ye.

1. Hidup aku masih terumbang ambing, masih sedang mencari pekerjaan yang boleh menjamin masa depan yang cerah.(haha awal-awal da skema)

2. Banyak masa aku untuk enjoy je. Kadang-kadang aku bereaksi tak kena tempat. Patut orang serius aku plak ingat lawak.

3. Penah jadi usahawan kecik masa tadika. Tapi da besar tak pandai da nak berjual-jual.

4. Penah jadi ketua rumah sukan kat sekolah rendah walaupon aku hanya masuk bertanding acara tarik tali. Lebih kurang loser. Tapi rumah sukan aku juara ape..

5. Penah kena tendang dengan anak lembu kat perut. Aku xtahu lembu tu belajar kungfu ke ape tapi penangan dia tu buat perut aku sangat senak.

6. Masa sekola rendah penah kena apendiks gara-gara makan biji jambu batu. Sakit yang sangat apalagi nangis tak sudah.

7. Masa kecik asyik jadi pembuli adik. Penah lontar batu atas kepala adik aku sampai berdarah kepala dia.

8. Masa form 1 baru aku tahu perasaan hilang orang tersayang bila nenek aku meninggal. Aku tak sempat bersama arwah buat kali terakhir sebab masa tu aku duk asrama. Sampai skrang aku menyesal sebab tak dengar cakap arwah masa kecik-kecik dulu.

9. Penah dianggap perompak dan hampir dipukul bapak sendiri. Masa tu aku balik kampong dari KL tapi tak inform family aku. Pukul 5 pagi sampai depan rumah terus panjat pintu pagar rumah senyap-senyap pastu dekat nak sampai dekat pintu rumah tetiba dengar bapak aku jerkah dari dalam rumah. Kecut perut jugak aku.

10. Suka merpati putih. Penah bela masa kecik dulu.

11. Suka tengok movie aksi, horror, fiksyen dan bunuh-bunuh  sume. Yang aku paling layan movie Into The Wild sebab ade kena mengena dengan aku.

12. Novel jiwang pon penah layan. Pinjam akak punya.

13. Penah kena bisul kat kaki terus kena tahan kat wad dan kena pakai tongkat macam orang patah kaki lagaknya.

14. Suka kaler kuning dan hijau terang.

15. Aktiviti kesukaan; daki gunung, panjat wall, abseiling n repelling dan sume outdoor activities yang seumpamanya. Tapi skarang da kurang.

16. Suka explore keindahan alam.

17. Nak pegi mane-mane lebih prefer motor dari keta. Penah balik Kelate naik motor kapcai dari Shah Alam.

18. Masih belom terpengaruh sepenuhnya berkenaan hantu sebab belom ade pengalaman berdepan benda2 tu sume.

19. Bila marah atau hati berkecamuk, akan tumbuk dinding atau keluar bersiar-siar dengan motor.

20. Suka berahsia.

21. Insan yang penuh dengan kelemahan.

22. Apa-apa yang formal/skema pon tak suka.

23. Juga x suka benda complicated. Tapi tak bermaksud aku suka buat kerja cincai je.

24. Tak suka pakai kasut. Lebih selesa pakai selipar ke mana jua.

25. Ohh ade aku mention semalam aku konvo?



Kan da cakap x suka formal!

Masa untuk mengetag orang....

1. Scuba
2. Bungakopi
3. Atika Aula
5. Lekat Lekit
6. Cik Anis
7. Anayana
8. Cero
9. Lumut
10. Yousof
11. Gadis Comel
12. CikBelog
13. Tok Esah
14. MyLittleDiary
15. Touya
16. ..............

Ok aku xtau nak tag sape lagi. Sape-sape yang bace ni secara automatik ditag skali ngan dapat award kat atas tu. Sila buat ye..

Nanti da buat inform aku.

23 comments:

aNaYaNa said...

hey kamu tag sayer???
dush!dush!dush!hahaha..
thanks..

taniah da grad..patot lamer sepii..hehe..

lumut said...

nape name kite kaler merah??
hehe

My Little Diary said...

salam,
saya di tag... huhu...
terima kasih ye!

Tok Esah said...

ahhahaha, nom 9 tu lawak..

jgn buat mcm tu, kena pukul saja jer.. hehe TQ yer, nanti tok buat

gadisBunga said...

wah...dah convo? congratulations!

kamu buat apa kat anak lembu tu sambil dia menendang? geletek ek? heheheh

Al said...

Yana,

thanks jgk ya
sila wat cpt2 tag tu haha


Lumut,

sbb awak special..
(first time ak tlis 'awak', awwww..haha)


My Little Diary,

same-same
wat la cpt2
nk knl jgk dia

Tok Esah,

da insaf da
x nk wat camtu lg..hehe

Gadis Bunga,

tq2
masa tu duk belai2 kat belakang dia
tetibe dia tendang tepat kat perut
punyala sakit..haha

Dark Half said...

salam Al,

cayalah sebab sudi nak jawap tag 25-lenguh-tangan-nak-mampos tu..hehe

nak wish sekali lagi,tahniah atas graduasi anda!

"Nak pegi mane-mane lebih prefer motor dari keta. Penah balik Kelate naik motor kapcai dari Shah Alam"
- perghh!! tabik spring sama kau. x kebas bontot ke?

lumut said...

alamak kite segan lah kalau kite jadik special..hehe...

em anak keberapa dari 6 org adik beradik?

Al said...

Dark,
tq2
haha pandai2la adjust bontot
kjp senget kiri kjp kanan haha
nk wat camane, keinginan mgatasi segalanya...

Lumut,
anak keempat
xde abg, sume kakak 3 org
tu yg bhn bacaan jd novel je..haha

~* chirpy_chummy *~ said...

congrates Al.. dak uitm gak rupenye..UITM DI HATIKU..wah! XD

*me da penah bt tag ni dl, so kira terkecuali la yep..ngeee~

~* chirpy_chummy *~ said...

p/s: @lumut : errr...bukan ke kalu merah tu sbb kita penah klik dkt link tu? tu pasal dia tukar merah. hee~ :p

~* chirpy_chummy *~ said...

sory2... 8celi nk inform, sbb nmpk kt profile, u dak eng kan? kalo nk cari kje kt Freescale semiconductor aka motorola,PJ, sila lah email sy yep.. nnt i bg list of job vacancy.mostly eng related.

Al said...

Mar,

tq..
btol la org kate dunia ni kecik je..hehe

pasal vacancy tu nnt ak emel ek
thanks

@ lumut
haha kantoi sudah
yg penting sume orang rase special sbb link dia da kaler merah..hehe
jgn marah aku..huhu

AdiK CoMeL said...

selamat konvo!

~* chirpy_chummy *~ said...

uiks..cane tau nama guerr Mar? konpiusss (smbil garu dagu x gatal)

Al said...

Adik Comel,

haha xleh blah, adik comel plak
apapun congrats utk ko jgk ya
moga jd istri solehah..

Mar,
igt da ade org bgtau
xpe nnt kite cite

NOOR FATIN said...

tahniah AL

berjaya jugak anda siapkan tag ni.. haha

Irwan said...

Tahniah convo...

Irwan said...

eh? aku pun ada? rasa macam pernah kene dengan tag ni...dah di tag lagi..nanti aku jawab kat akuskizo...

Anyway, apa pekdahnya mengetag ni?

Al said...

ohh ko dtg blk br pasan ke?
yg pentg ko wat jer

rsnye tag ni xde lg dlm sume blog ko tu
smbil2 ko tlis psl skizo ok jgk jwb tag ni
dpt la org nk lg knl ko, tntg blog ko ke,sume yg ko cite tu kisah benar ke ape, ape-apelah psl ko
nk lg best,dpt lk dak2 troller tu sume addict ngn blog ko lps ni mne tau
haha

Cik Anis said...

hehehe,,,kne tag jugak saye yer..maceh2..nti sy buat ye..^^

Cikbelog said...

saya datang jawab tag..hehe sori lambat :)

Anonymous said...

Interesting...

Am Azahar

Related Posts with Thumbnails