Thursday, April 28, 2011

Siri Expedisi: The Secret Yong Waterfall



sambungan dari SINI

Hari terakhir kami di Kluang ialah ke Air Terjun Rahsia Yong. Air terjun yang mencapai sehingga 32 tingkat ini mampu memukau sesiape saje dengan keindahannya. Oleh sebab ramai yang tidak tahu akan kewujudannya, air terjun ini mempunyai keunikannya tersendiri dan masih belom tercemar oleh sebarang aktiviti manusia. Geng kami yang mampu menjelajah hanya separuh daripadanya pon sudah begitu terpesona akan keindahannya dan pastinya kami akan kembali lagi ke sini pada satu hari nanti. Nikmati pengembaraan kami.

























 

sumber gambar: Geng WOA

16 comments:

Panglima Muda said...

salam ziarah

ku_Merpati said...

wah.....best arrr

intan.maisarah said...

baru tahu ada air terjun di kluang

intan.maisarah said...

baru tahu ada air terjun di kluang

ghost writer said...

dapat ikan fresh tuh yang tak tahan...memang terus bakar punya lah..kang busuk.

tempat2 tuh macam tersembunyi jer..

kamu sama macam sobat aku sorang nih.

http://gaphebercerita.blogspot.com/2011/04/and-sun-arise.html

AieSha said...

terbaek air terjun ni! nak pergi...

Al said...

panglima muda,
selamat datang

Merpati,
best best..hehe

intan,
org kluang ke?ramai je yg xtau
air terjun tu btol dlm utan, nk pegi kne naik 4X4 lg

ghost,
haha memang, tp ikan tu trus goreng mkn pns2..sedap

owh kamu pon ade sahabat bgini eh..blh knl2 ni

Aie,
blh2..nnt ak inform klo pegi lg

lumut said...

kat sini air terjun sejuk gile..kdg2 aku geram je tgk sbb kat sini cantik gile kot..tp x mandi sebab sjukkk

lumut said...

aktiviti2 kau kat blog ni yg kau letak aku cm berminat je tgk..suke2

Al said...

hah..ko penah pegi sini ke?
jp,ko asal kluang ek?ntah2 mmg duk kt kahang..
igtkn xde lgsg yg penah smp tmpt ni..hehe

tmpt ni cantik gile kn..ade satu gmbr kt atas tu,kwsn dia sbijik mcm pool

psl aktiviti2 tu, dah tu je ak ade utk dikongsi
klo bmnt,tgkla puas2..xkn dilarang punya..hehe

- GC - said...

gila seronok air terjun 32 tingkt!!! aku tengok org tu terjun dlm air pun rasa nak loncat2 jgk. haha

Terbang Bersamaku said...

sy nie name jer org johor, tp xpnah tau pn ade air terjun 32 tingkat kat kluang...cantik view die..mybe pasnie bleh request nagn office mate sy suh wat family day kat cnie..:)

My Little Diary said...

wow!!!! giler seronokkkk
tak pernah sampai pun.... nama air terjun pun tak pernah dgr...

Al said...

GC,
tgk je blh arr
try loncat btol2 nk tgk cmane..hehe

Terbang,
nk wat family day boleh
tp kene request transport 4X4 dlu la nk msuk sini

Little Diary,
sebab tempat ni belom dikomersialkn lg kot
sbb tu rmai x tau

Anonymous said...

Share route camne nk smpi ke tempat secret yg dah tak secret sbb dah publish kat sini.. Hehehe
Kena naik 4x4? Trek dia pancit tak? Hehehe. Bape lama kena trek utk sampai kat campsite... Sori byk plak soalan.. Maceh :) .PIZA.

Al said...

sori dah lupe route dia, yg igt kena msuk ikut kaki gunung belumut gak,tp mmg kna naik powil pon, dah smp kat sg tu trek dia cme panjat air terjun je lah smp habis. dorg kate ikut air terjun tu pon akn smp gunung belumut gak, jln blkg

Related Posts with Thumbnails