Wednesday, February 16, 2011

Siri Expedisi: Pantai PD


Masa: 25 - 26 Julai 2009
Lokasi: Port Dickson, Negeri Sembilan


Tetibe dak2 ni plan nak gi PD, aku yang mase tu free memanjang on je la. Rupenya dorang da dapat satu van kat Shah Alam. Ntah camane si Wan boleh bawak van buruk bapak dia ke sini. Memang buruk pon, tapi tak kisahlah asal leh bawak jalan. So lepas da siap beli barang-barang keperluan kat Bintang Seksyen 7, kitorang pon gerak ikut highway Elite. Namun sesuatu yang medukacitakan berlaku semase kami di highway.



Sempat lagi control rilek kat tepi highway, padehal dalam hati masing2 sedang merah menyala.

Leh plak van tu rosak kat tengah2 highway. Enjin kuar asap, da tambah air pon x jadi, memang rosak teruk, bocor amende tah. So last2 peronda highway tunda sampai ke RnR Nilai.

Atas bantuan family Fizi, kami berjaya gak ke PD. Sampai2 da senja, tak sempat cari port sesuai. Kami pasang je khemah kat satu port tu. Malamnya plak ujan, ade sket titis2 air masuk dalam khemah, xleh nak tdo ngan lena.

Kental semate-mate tak nak basah
Tepi pantai di pagi yang hening
??????
Lepas main-main air sket, rase tak best plak situ. Kami pon bungkus sume barang gi cari port lain. Last skali jumpa satu tempat name Blue Lagoon. Lawa gak, orang pon tak ramai.

Lagun biru. biru ke?

Aktiviti kami plak, memula gi jenjalan kat kawasan sekitar, bergambar sane bergambar situ. Da puas bergambar, balik ke port siapkan makan-makan. Lepastu main lontar2 frisbee then bola tampar dalam air. Kejap je main da boring. Akhir skali main timbus-timbus pasir wat ikan duyung. Banana boat? Nahhh



 



kenangan...

13 comments:

~* chirpy_chummy *~ said...

blue lagoon mmg port baeekk utk men2 air. owhoo..lamanya x men air laut..

Al said...

yg ni plak men pasir je byk
haha

Suhami Ahmad said...

Tak naik banana boat?

- GC - said...

macam ikan duyungggg..

Atsuko Ichirou said...

part tanam2 dlm pasir tu tg best!!
klu kene ketip ngn ketam lg best...
tp nseb bek kat situ takde ketam kan..
hihiii...

blog-tips-kurus said...

'tere' aaaa...sape yg tukang main pasir buat 'duyong' tu? berbakat rupenye bdk ni :-)

Al said...

Atok,
tak naik tok
ntah mcm x best je..haha

GC,
ekk?

Atsuko,
xpenah lg kne ketip ketam
lgpon situ xde ketam pon..

blog-tips-kurus,
ntah bdak2 dr utan mne la tu

hiro said...

sungguh art..keh2

Al said...

tjukan pd tulisan ko lg releven rsenya

ishiko said...

duyung laki2!!!
sononye asek jln-jln.. uhuhuu~

aliesha kirana said...

wohoo lawa la buat gmbo ikan tu..heheeheh..cantik2..kreatif!

Dark Half said...

minggu ni xpdc mana lak Al? leh buat direktori berlibur dah ni

Al said...

ishiko,
seksi x duyung laki?haha

aliesha kirana,
dak2 nkl ni ade je idea dorang

Dark,
mggu ni xg memane, duk wat kje je x siap2 lg

Related Posts with Thumbnails