Saturday, December 17, 2011

Bersama Membantu Mereka



Di sini aku nak war-warkan satu program khidmat masyarakat atau lebih tepat lagi berkenaan program 'Feed The Homeless' untuk warga gelandangan sekitar KL. Buka paksaan pun, cuma kalau anda tergerak hati nak berbakti pada yang memerlukan atau mahu menyelami hidup mereka, bolehlah tanpa segan silu datang ke program ni. Try la datang manalah tau anda akan minat kan, meriah sebenarnya program ni, geng outdoor pun ramai, boleh kenal kawan baru.

Details program;
Tempat: Masjid Jamek, KL
Masa: Khamis dan Jumaat malam setiap minggu

info lanjut: program ni lebih kepada agihan makanan yang disediakan oleh JAWI kepada warga gelandangan. Tapi kalau anda nak bawa barang sendiri untuk diberikan kepada mereka pun boleh juga. Kalau tak, datang saja untuk menolong, itupun lebih dari memadai.

9 comments:

Erma Fatiha said...

owh nice one.boleh datang macam tu je kah?

Takatoo31 said...

menarik..!!!

Al said...

Erma,
dtg je, kat sane nnt blh tolong2 agihkan mknn kt dorg.lgpun tu je kejenye, bkn nk kne msk ke ape..:)

Takatoo,
try la dtg skali..hehe

Intan said...
This comment has been removed by the author.
Intan said...

Salam

Saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai aktiviti ini dan diharapkan pihak tuan dapat membantu saya dengan memberi info.

Al said...

Wassalam

yg saya tau kat masjid jamek tu kita dan petugas sukarela yg lain akn tolong agih makanan untuk gelandangan. nanti ramai dorg akan datang situ.

tu je yang saya tau, sy sndiri pon baru skali pergi.

xpe kalau berminat, pergi je dulu dengan kawan. nnt dah kenal dgn ptugas sukarela kat sane, senangla kalu nk pergi lagi pon.

Anonymous said...

Salam. .
Ada phone no. tak untuk saya hubungi. ...
Untuk ambil salah seorg warga gelandngan ini utk bekerja di rumah saya.

Al El said...

Wassalam,

maaf sy xdpt nk bantu dlm hal ni, rsenya better gi sndiri jmp sukarelawan kat sne

fuziezra said...

salam...boleh saya dapatkan no fon salah seorang sukarelawan di sana?

Related Posts with Thumbnails