Monday, August 8, 2011

Berbuka Sambil Berekreasi



Nah amik bulan-bulan pose pun nak juga main outdoor. Dah boleh agak dah geng-geng ni, kalau ade perjumpaan je mesti disusuli aktiviti yang berpeluh..haha.

Ni adalah iftar pertama aku dalam bulan Ramadhan ni dengan geng-geng aktiviti. Dorang ajak pulak buat kat Shah Alam Extreme Park kat Seksyen 13, sambil main wall climbing katanya. Ramai yang kata ok je,RSVP kat fesbuk berpuluh-puluh Attending tapi yang datangnya sekerat. Ada hal last-last minit kot (bersangka baik di bulan mulia).

Lepas membeli bekal makanan kat bazar Stadium Shah Alam, kami terus je berkumpul di sini. Masa tu dah pukul 6.30 petang. Semacam rasa masa masih lama untuk berbuka, kami pun apa lagi terus setup tali semua then sorang-sorang panjat. Dapatla sekali sorang rasa sebelum berbuka tu. Yang dah lama tak main atau tak pernah main langsung, sampai terketar-ketar kaki tuu..







Dan bila tiba masanya Maghrib, maka bersantaplah kami dengan bekal yang dibawa. Huihh.. rasa macam dah lama tak makan ramai-ramai atas tanah camni. Terubat hati. Lepastu kami lepak-lepak je kat situ, panjat sana panjat sini sebelum masing-masing beredar bila masuk Isyak, alasan nak terawih. Bagus betul budak-budak ni...







p/s: Cuba jeling-jeling sebelah kanan page ni, ada semacam satu gadget baru install, prasan tak??hehe. Sila-sila join nanti leh dapat update selalu. Alah bukan susah pun, tekan 'like' je..

9 comments:

Anonymous said...

Ali, magribnye takde ke? heh he he =P

-Anonymous~

Al said...

Maghrib mestila ade,wt kt surau sane..heheh

-Anon,siapakah ngko sbnrnya hah?ni yg x best ni xde nme

Janggel said...

aku penah lalu lalang je kat situ hehehe singgah belom lagi. Ko dah try ke kat taman cabaran putrajaya tu?

Al said...

yg kt putrajaya tu blom bkesempatan lg..huuu
Aritu ade mber pegi ade competition,tp x ikot pon

Mie said...

Selamat berpuasa Al dan teruskan aktiviti sehat kamu tu...

bidadarihijau said...

bestnyeee...dh lame tingin nk naik benda alah ni..tp tak ternaik2 pon...lemak je yg mkin naik..hikhik

Al said...

Mie,
Slamat berpuasa jgk,tp xtvt dlm bln puasa ni kna slow sket..hehe

Bidadarihijau,
crila geng gi ramai2 main bende ni,br syok...mna tau lps tu trus nk main lg..kan

al-firdaus ibnu al-masuri said...

pergh;.. x ajak aku....

Al said...

la ko x diajak ke??hah

tp ajk pon nk plk ko dtg shah alam kn,ni hilmi punye plan,ak polo je

Related Posts with Thumbnails