Saturday, August 28, 2010

First Ever Gift





Untuk pertama kalinya, sejak aku bergelar blogger 9 hari yang lalu, aku dapat hadiah dari kengkawan blogger. Wahh, gembira tak terkata. Yela, baru setahun jagung aku cuba menulis kat dunia blog ni, tetiba dapat hadiah yang tak disangka-sangka. 

Dan hadiahnya adalah---->1 header baru!
    Dapat header baru ni macam satu rahmat buat aku. Sejak pagi tadi aku berhempas pulas nak try wat header untuk blog ni, sebab aku tengok semacam je blog ni takde header sejak dilancarkan aritu. Dan hasilnya, header yang tak berapa nak lawa, yang aku amik dari gambar aku, pakai print sreen, edit kat paint. haha. Bukannya aku sengaja taknak buat awal2, tapi aku takreti..huhu. Aku create blog ni maen redah je, memang tak prepare ape-ape. Tengok orang lain wat, aku pon nak wat jugak. Photoshop pon tak penah pakai.

    Tup-tup ade orang nak bagi header free. Hepi bukan maen aku. Tapi bukan siap terus arini la. Kena amik masa jugak orang tu nak buat kan.

    Dan blogger yang aku maksudkan itu ialah blogger dari Sorrow: Yang Begitu Indah. Nama samaran dia Dark Half.

    Alkisahnya, pada satu hari, dalam aku duk jenjalan kat blog orang, aku terjenguk kat blog dia ni. Header dia memang lawa, kreatif. Dah bace entri sket2, aku gi dekat followers dia, tengok ada 299 followers. Memang baik punya nombor, Aku tros masuk, jadi yang ke 300. Lepas tu aku tinggalkan jejak aku, then blah. 

    Hari ni, tengah aku berusaha nak wat header blog ni, aku gi bace komen orang. Dalam aku duk melawat balik ke blog orang yang da komen kat entri aku, akhirnya sampaila aku kat blog si dark half ni. Dan memang terkejut aku tengok first entri dia pasal blog ni!

    Lepas bace entri dia, aku trus post entri ni. Trimas kepada blogger kreatif, Dark half. Nanti aku emelkan.

    Ok, tak sabar tunggu header baru..

    7 comments:

    beliamuda said...

    wah, itu rezeki baik punya. dan teruskan berblog. :)

    Al said...

    rezeki bulan ramadhan haha

    peluang keemasan jangan dilepaskan...

    Cik Anis said...

    waaaa,,,bestnye die,,dpt header,,sy br tukar template..tu pn xreti lagi nk edit2 sume,,huhu,,xleh la nk upgrade cam ali...congrats2!xsabar nk tgk hasilnya..hehe

    Ichigo Miro said...

    Semakin maju blog demo...ganas!!..hahha

    Al said...

    Cik anis:
    xpe lambat sket, asal puas hati ngan design dia

    Miro:
    duk tgh wat penambahbaikan lagi
    nak banding ngan demo macam langit dengan bumi jurang dia haha

    aNaYaNa said...

    waaa..taniah2..rezeki baby 2..kih2..(xdop kaitan).

    Al said...

    baby??haha
    sape tuh?
    ~just ignore it~

    Related Posts with Thumbnails