Saturday, October 30, 2010

CUTEST BABY CONTEST " bersama Sinar Raudah...


Terasa nak join kontes lagi. Yang ni dari blog Sinar Raudah.
Saje-saje je masuk, kalah menang belakang cerita.

Lagi skali aku pertaruhkan gambar anak buah aku, tapi ni yang lain plak.


Friday, October 29, 2010

Takde Motif




Ape motif aku amik gambar jam kat atas tu ek? Rasanya sebab menarik pada aku kot. Menarik ke? Ape yang menariknya? Unik? atau pelik??

Kat bawah ni gambar dia macam nak sama tapi tak serupa. Lagi

Wednesday, October 27, 2010

Ada Apa Dengan Mualaf



Di sini aku ingin kongsikan kisah berkaitan mualaf yang diceritakan oleh sahabat aku. Kisah ni hanyalah secebis dari ujian2 yg pernah dialami seorang yg bergelar mualaf. Tengoklah betapa susahnya permulaan hidup seorang mualaf di malaysia yang hanya mahu mengamalkan cara hidup mengikut ajaran islam.

Mualaf Life

Pasti sume org tertanya2. kenapa tajuk ni .. Sekadar Berkongsi

Monday, October 25, 2010

Siri Expedisi: Air Terjun Lepoh


Masa: 14 Jun 2009
Tempat: Ulu Langat, Selangor.



Air Terjun Lepoh ni terletak dekat dengan kawasan Sungai Congkak. Tempat ni juga sesuai untuk para peminat hiking sebabnya untuk sampai ke kawasan air terjun perlu berjalan melalui dusun dan seterusnya mendaki bukit yang mengambil masa kira-kira 1 jam. Bermandi peluh jugak la sebelom boleh sampai.

Tapi yang bestnya kat air terjun nanti anda boleh mencuba aktiviti

Sunday, October 24, 2010

Piala Malaysia 2010: Kelantan Ke Final




Akhirnya sampailah sudah Piala Malaysia 2010 ke peringkat akhir. Kedua-dua pasukan yang bakal bertembung pun sudah diketahui. Dan ianya kelihatan seperti ulangan Piala Malaysia 2009 yang lalu.

Malam tadi, Negeri Sembilan mara selepas membenam Johor Fc dengan agregat 2-1, manakala Kelantan pula tewaskan Kedah dengan agregat 1-0.

Setelah gempar sementara ketika suku akhir pertama akibat

Thursday, October 21, 2010

Lawak Oghe Klate


Kalo orang klate bace ni, konfem tergelak habis. Tapi bagi yang lain, mungkin susah sket nak masuk dalam kpale. Apapun, layan je.. 


baco sapa abis ni.baru demo pehe..buleh tehe nk suko selok..kawe guling bating do-de-do-de baco..hahaha..

Kantoi 1
Gu kawe kijo hotel,dio sepatutnyo anta guest pegi airpot tapi huje pulok,dio tunggu la sapa uje berenti baru

Tuesday, October 19, 2010

Siri Expedisi: Gunung Angsi


Masa: 16-17 Oktober 2010
Lokasi: Ulu Bendul, Negeri Sembilan


Waaaahhh..dah lame rasanya aku tak jenguk blog ni. Padahal baru 3 hari je pun haha.  

Hal sebenarnya hujung minggu lepas aku join expedisi mendaki

Friday, October 15, 2010

Siri Expedisi: Gunung Nuang


Masa: 19-20 Julai 2008
Lokasi: Hulu Langat, Selangor


Post kali ni adalah log pendakian aku ke puncak tertinggi di Selangor pula.


Pendakian kali ini disertai 4 orang geng UV iaitu Hilmi, Wan, Fizi dan juga aku. Tujuan kami adalah untuk reeky kerana  nanti kami

Wednesday, October 13, 2010

Ragam Piala Malaysia: Selangor vs Kelantan



Ya, seperti yang kita semua sedia maklum, bola sepak di Malaysia bukan sekadar bola sepak saje, tetapi termasuk jugak segala macam peel para pemain ke-12 - penyokong.

Aku semalam sempat tengok perlawanan suku akhir Piala Malaysia antara Selangor dengan Kelantan di Stadium Shah Alam. Dan seperti sebelom-sebelomnya, tak penah rasa aman bila tengok bola, ade saje mercun-mercun, provok-memprovok, baling botol, kerusi dan tidak dilupa gaduh-gaduh.

Tuesday, October 12, 2010

Siri Expedisi: Gunung Tebu


Masa: 3 Julai 2007
Lokasi: Besut, Terengganu

Ni first time aku gi Gunung Tebu untuk tujuan reeky sebab nanti nak bawak orang plak. Aku gi bertiga je dengan berkereta terus boleh masuk sampai di kaki gunung iaitu kawasan air terjun Lata Belatan.
Tempat parking dekat pintu masuk

Nak gi gunung ni kalo dari Kota Bharu ambik masa dalam 1 jam

Monday, October 11, 2010

Perihal Di Rumah Sewa



Aku dulu penah duk rumah sewa. Ade dalam 2 tahun jugak la. Sebenarnye banyak cerita klau da duk rumah sewa ni.
Kalau sume satu kepala ok la. Tapi klau ade yang lain sket, apalagi, dikutuk habis-habis dan dipulaukan. Har har.

Rumah kitorang dulu ok la. Boleh terima keadaan serta pesen sorang-sorang tu. Walaupun kutuk mengutuk tu sentiasa je ade.

Biase la kalo camni kan, rumah orang bujang katekan..

 Ok, ni nak story sket. Depan rumah aku tu pompuan yang

Sunday, October 10, 2010

Bw Award!!!



Tak sangka plak takde angin takde ribut tetiba dapat award. Thanks ya Cik Anis tagkan aku. Sungguh terharuu...

Dah lame jugak aku prasan pasal award ni, tapi tak ambil kisah la. Biar la orang lain je dapat. Tup tup aku pun dapat gak. So dah orang bagi, aku trima je lah kan.

Ok, masa ntok jawab soklan plak. Ni yang aku lemah ni, dapat

Wednesday, October 6, 2010

Siri Expedisi: Gunung Datuk


Masa: 26-27 Jan 2007
Lokasi: Rembau, Negeri Sembilan

Ini merupakan post pertama aku mengenai aktiviti mendaki gunung yang aku pernah join. Gunung Datuk adalah gunung pertama yang aku daki, iaitu masa awal-awal aku masuk UiTM dulu, lepas tu aku teruskan minat aku ke beberapa buah gunung lain lagi.

Aktiviti ni diatur sendiri oleh team kami, iaitu team Ultimate Venture kami namakan. Perjalanan kami dari Shah Alam dimulakan dengan menaiki KTM ke Seremban.
Ya, kami hanya menaiki bas lompat sahaja dari Seremban ke

Tuesday, October 5, 2010

Pengemis Mewah


Layan video ni dulu...

video


Mula-mula skali aku tau, ni kisah orang barat, dan bukan islam. Tapi benda baik, ape salahnya diikut. Kiranya dia tetap usaha nak dapat duit walaupun sebagai pengemis, ikon yang dipandang hina di kalangan manusia.

Tapi tidak di  Malaysia, kenapa?

Monday, October 4, 2010

........... Seorang Blogger



Haihh..dimana aku skarang? Adakah aku masih berpijak di bumi yang nyata? Suatu ketika dulu aku ade jugak perasan sensorang, nak jadi itu la, nak jadi ini lah, tapi...Oh jap, baru aku teringat, rupanya aku masih menganggur.

Tapi sebagai penganggur lah aku diperkenalkan dengan dunia blog, kalau tak XPDC Si Ali takkan wujud pun. Apakah nasib belog ni kalau aku da bz ngan kerja nanti ya?

Sekarang aku kerja part time pun blog  trumbang ambing lagi. Nak wat genre ape pun aku tak tau lagi. Kejap pasal diri aku, kejap pasal isu semasa, pastu letak gambar, video, ntah ape-ape lagi lepas ni. Haih, nak tulis blog pun nak pikir macam-macam hal, lebih dari orang yang alami krisis pertengahan omor lagaknya. Apelah ko ni, blog je pun.'Ko tulis je ape yang ko nak'. Tu adalah ayat aku masa mula wat blog dulu.

Jadi, ade baiknya aku xpayah pikir pepanjang. Terasa nak update, update, klo tak nak, tak payah. Kan senang.Walaupun baru sebulan lebih aku join blog ni, tapi dah macam-macam benda baru sebenarnya aku jumpa. Nak-nak lagi pesen-pesen blogger, macam-macam.Ade serius, sengal, kutuk-kutuk, luahan hati...

Kawan pun makin ramai, ade yang datang pastu blah, datang terus datang, siap boleh nak gaduh-gaduh lagi. Aih!

Ok, cukup takat ni je kot. Ko ingat orang nak sangat ke bace bebelan ko. Ok sori. 

Mungkin aku patut aktif mendaki gunung kembali..humm


Sunday, October 3, 2010

Hidup Aku Pilihan Aku!


Aku jumpa video ni awalnya kat fesbuk, then aku cari kat you tube, ade gak. So aku donlod letak sini sebab pada aku video ni boleh bawa makna something kat semua orang. 

Video ni ringkas je cerita dia, mudah nak faham dengan mesej dia pun jelas. Aku harap video ni sedikit sebanyak dapat buat anak2 muda zaman sekarang macam aku ni fikir dalam2 sepanjang hidup ni. Ajal maut di tangan tuhan..huhu


Layan je lah inisiatif aku yang tak seberapa ni.

video

Friday, October 1, 2010

Cute Little Muslim & Muslimah Contest


Hahahaaha (Awal-awal lagi da gelak, takde adab langsung) Maafkan daku ye, aku masih tak percaya akan join contest baby lagi, haha

Lagi skali anak sdara aku nak masuk contest (atau lebih tepat giveaway) ni...


Nama: Nur Alya Sabrina
Umur: 1 tahun 9 bulan
Tarikh Lahir: 15 Dis 2008
Kategori: 1B
Harapan: Pakcik nak tengok Alya jadi muslimah yang berjaya di dunia dan di akhirat kelak. Juga jangan dilupa untuk sentiasa mendoakan kesejahteraan buat kedua-dua orang tuamu.



Ok, contest yang ni dianjur oleh blog contest4anas dan asha's family.
Segala syarat berkaitan contest dan ape benda nak kena buat ade kat sane.



Harap dapat menang, cute ape kan.hehe

Last skali, aku nak tag blogger  berikut;



Related Posts with Thumbnails